Co přináší technologie dvojrozměrného skenování?

Jak 2D kód ovlivňuje nákup čtecích zařízení do firem? Proč je budoucnost snímání dat založena na technologii dvojrozměrného skenování? Zjistěte, proč se vyplatí postupně přejít na 2D imagery! Vše o moderní skenování najdete v tomto článku.
Co přináší technologie dvojrozměrného skenování?

Nový rozměr snímaní dat

Podle našich zkušeností je na trhu stále častější prodej snímačů umějících číst nejen lineární 1D kódy, ale také složitější 2D kódy (2D imagery). Toto pozorování je v souladu se statistikami analytické firmy VDC, která uvádí, že do roku 2018 bude 60 % všech peněz vynaložených na ruční skenery použito právě na 2D imagery.

2D kódy mohou obsahovat více informací.

Klíčovým hnacím motorem tohoto nárůstu je skutečnost, že čím dál více firem začíná na obalech používat 2D kódy, protože mohou obsahovat více informací. Díky této přidané univerzálnosti jsou kódy využívány novým způsobem. Například společnosti s rychloobrátkovým spotřebním zbožím vytvářejí pomocí 2D symbolů inovativní marketingové kampaně. Také výrobci potravin mohou do kódu zahrnout mnohem více údajů – kdy byly plodiny sbírány, datum minimální trvanlivosti, pokyny pro manipulaci a přepravu apod.

Ale kromě rostoucí významnosti samotných 2D kódů existují i další důvody, proč je budoucnost snímání dat založena na technologii dvojrozměrného skenování.

5 důvodů proč přejít na 2D imagery

Proč tedy postupně přejít na 2D snímače? Má dvojrozměrné snímání opravdu budoucnost? Nepřestávejte číst a přesvědčte se sami!

1. 2D imagery jsou mnohoúčelové

2D imager umí číst téměř jakékoliv kódy – skenuje 1D UPC kódy, GS1 kódy nebo 2D kódy, od QR kódů až po kódy PDF417 a symboly Datamatrix. Další výhoda tohoto snímače je, že dokáže zachytit všechny typy kódů na velkém množství povrchů – od papíru až po obrazovku. Zvládne také optické rozpoznávání znaků. Můžete si tedy být jisti, že s jeho pomocí si poradíte se všemi požadavky na sběr dat s jediným zařízením.

2. Pracujte přirozeně a rychle

Lineární 1D skenery čárových kódů musí být namířeny kolmo na kód. To není problém na místech, kde jsou věci snadno dostupné. Ale pokud je zboží naskládané na sebe nebo naložené v nákupním vozíku u pokladny v supermarketu, není snadné se k němu dostat. Skenování čárových kódů takových položek pomocí lineárního snímače může být nepraktické a může způsobovat zpoždění pracovních operací.

Šetří čas v prostředí vyžadujícím intenzivní skenování.

Snímače 2D kódů mohou ovšem skenovat všesměrově, takže stačí, když uživatel namíří zařízení v přibližném směru kódu. A co víc, tyto snímače čárových kódů mohou zachytit libovolný počet kódů ve svém zorném poli nebo kódy zachycovat neustále, dokud neuvolníte spoušť.

V prostředí vyžadujícím intenzivní skenování čárových kódů (například sklad) můžete ušetřit spoustu času, protože snímání štítku obsahujícího více kódů, může být provedeno najednou. Skener čárových kódů má navíc možnost ignorovat kódy, které nechcete poslat do vašeho systému.

3. Skenování poškozených kódů napoprvé

Při přepravě mnohdy dochází k poškození čárového kódu. S lineárními skenery se velmi často nedaří tyto poškozené kódy přečíst. 2D imager však používá k zachycení kódu v podstatě stejnou technologii jako fotoaparát a poté jej pomocí pokročilých algoritmů dekóduje.

Přestože tato technologie nemůže zaznamenávat data ze značně poškozených štítků, umí si poradit s poškrábanými nebo slabě vytištěnými kódy, a zajistit tak úspěšnější sběr dat a bezproblémové pracovní operace.

4. Skenování zblízka i zdálky

Výrobci do svého portfolia stále častěji zahrnují robustní řady skenerů s tzv. všesměrovými ER (extended range) modely. Ty umožňují uživateli namířit zařízení v přibližném směru kódu (např. na položku v horní polici), poté zaměřit kód a přečíst jej až ze vzdálenosti 24 metrů.

Jelikož umožňují skenování čárových kódů také na krátkou vzdálenost, mohou nahradit několik zařízení, která byste jinak museli použít pro zvládnutí celé řady aplikací.

5. Zvládnete více

S digitálními 2D imagery získáte více. Kromě čtení téměř jakéhokoli typu kódu můžete pomocí skeneru pořizovat snímky, nahrávat podpisy či automaticky vyplňovat formuláře. Otevírají se vám tak nové možnosti podnikových procesů a efektivnosti, které tradiční laserové či lineární skenery nemohou poskytnout.

Zařízení stačí namířit v přibližném směru kódu, skenovat navíc můžete i z velké vzdálenosti.

Chcete se o technologii dvojrozměrného skenování čárových kódů dozvědět více? Máte zájem zařadit 2D imager do svého provozu? Náš tým vyškolených a certifikovaných odborníků vám rád zodpoví na jakékoliv otázky z dané problematiky a pomůže s výběrem nejvhodnějšího zařízení přímo pro vás.

Technologie skenování, ať už standardní, nebo naopak specifická, patří k našim odborným specializacím. Každému podniku, instituci nebo provozu umíme na základě studia požadavků a aktuálního fungování procesů navrhnout odpovídající efektivní systém pro skenování. Sjednejte si s námi nezávaznou schůzku a proberte s námi možnosti efektivního skenování pro vaši firmu / instituci.

Datascan - systémy automatické identifikace
✖ Zavřít

Poptávka

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů pro potřeby vyřízení záležitostí spojených s mým požadavkem.