Drží automobilový průmysl krok s poptávkou?

Produkce automobilového průmyslu ve Velké Británii se do roku 2020 pravděpodobně zvýší o třetinu – na 2 miliony vozidel ročně. A jelikož se IoT (internet věcí) a nové technologie dostávají do popředí, způsob, jakým jsou vozidla navrhována, vyráběna, distribuována a používána, se zásadně změní.
Drží automobilový průmysl krok s poptávkou?

Majitelé závodů budou stále muset udržovat produktivitu a efektivitu dodavatelského řetězce. Avšak s růstem poptávky po připojených vozidlech, upravených podle potřeb zákazníka, bude větším problémem řízení doby zpracování a sortimentu výrobků.

Z pohledu spotřebitelů znamená hands-free řízení a dálkově ovládané parkování posun směrem k automatizovanému řízení. S automatizovaným řízením se připojené vozidlo stará o svou vlastní bezpečnost a cestující se mohou bavit stále více propracovanými zábavními systémy do auta. Kromě toho, služby jako Uber a BlaBlaCar poukazují na cestu ke službám sdílení vozidel. Průzkum společnosti Ford ukazuje, že pouze ve Spojeném království mohou tyto služby mezi lety 2013 a 2025 vzrůst o 23 %. Mezi majiteli vozidel budou vysoká očekávání s poptávkou po prémiových vozidlech postavených na zakázku, s nízkými emisemi a spotřebou paliva a vysokou osobní specifikací.

Pro výrobce a průmyslové dodavatele je důležité předjímat technologii a důsledky v celém dodavatelském řetězci.

Pro výrobce a průmyslové dodavatele je tedy důležité nejen vědět, z čeho se bude vozidlo budoucnosti skládat, ale také předjímat technologii a důsledky v celém dodavatelském řetězci a výrobních procesech.

V ideálním světě by byli majitelé závodů schopni postavit zařízení na míru – továrny budoucnosti – které by vykonávaly plně automatizovanou výrobu podle příchozích zakázek. Ve skutečnosti budou podniky pokračovat v mezích stávajících operací, přizpůsobených nejmodernějším technologiím. Přeměna však nemusí být záležitostí „všechno nebo nic“ zavedenou přes noc. U větších organizací i menších dodavatelů jde spíše o přírůstkové změny s ohledem na existující znalosti a aktiva, o přizpůsobení se osvědčeným postupům zahrnutím nových materiálů a nových myšlenek, než zavádění radikálních změn a následné selhání.

Kde tedy začít?

Jestliže vizí jsou plně připojená, personalizovaná vozidla, potom její naplnění spočívá ve správě sortimentu produktů odpovídajícím způsobem. Pro minimalizaci nákladů na skladování a výrobu na požádání je nezbytná produkce a dodavatelský řetězec typu „just-in-time“.

To je možné pouze s viditelností celého dodavatelského řetězce ve všech směrech a se znalostí, kde se vše v daném okamžiku nachází – včetně komponent, lidí, zařízení, nákladu a hotových výrobků. Přijetí kyberneticko-fyzikálních modelů jako jsou IoT a Průmysl 4.0 podporuje tento vývoj, plně v souladu s lidmi, procesy a technologiemi.

Díky tomu, že se data v reálném čase přeměňují na informace, mají operátoři vše potřebné k přijetí lepších rozhodnutí. Ta povedou k efektivnější výrobě, která splňuje poptávku a zároveň eliminuje plýtvání časem, penězi i materiálem.

Tato „Enterprise Asset Inteligence“ zahrnuje plnou viditelnost dodavatelského řetězce, jež umožňuje organizacím zefektivnit procesy a posunout se směrem k optimální výrobě. Systémy automatické identifikace a mobilní technologie zapojené spolu s modelem fází a bran (stage-gate) ve výrobním procesu poskytují viditelnost, jistotu a měřitelnost v reálném čase. Mobilní pracovníci usnadňují přizpůsobení výroby konkrétním potřebám dodavatelského řetězce.

Přijetí kyberneticko-fyzikálních modelů podporuje vývoj.

Chcete se dozvědět více o technologiích, jež vám pomohou uspokojit budoucí potřeby automobilového trhu?

Přečtěte si 7 největších trendů, které automobilový průmysl přináší.

Růst produkce automobilového průmyslu bude výzvou nejen pro schopnost vyrábět, ale také pro řízení sortimentu produktů. Jakými záležitostmi bychom se nyní měli v prvé řadě zabývat, abychom mohli sebejistě čelit budoucnosti?

1. Viditelnost dodavatelského řetězce – otázkou není jestli, ale kdy

Data v reálném čase umožňují provádět analýzu hlavních příčin a podnikat kroky v reálném čase.

  • Efektivita dodavatelského řetězce je vše.
  • Viditelnost je jediný způsob, jak řídit komplexní procesy.
  • Umožňuje spravovat procesy prostřednictvím „just-in-time“.
  • Zahrnuje možnost sledování a vyhledávání zásilek.
2. Přizpůsobení osvědčených postupů

Jak může průmysl přijmout nejlepší postupy továrny budoucnosti, když si nemůže zdůvodnit nebo dovolit investice do nových továren?

  • Přijměte nové materiály a modely.
  • Pracujte udržitelně.
  • Zabývejte se dovednostmi zaměstnanců a standardními pracovními postupy.
  • Automatizace a HMI (Human Machine Interface) jsou klíčem k uspokojení kapacitních potřeb.
3. Technologie v továrnách a inovace urychlují změnu

S tím, jak se hodnotové řetězce mění a koňskou sílu zastínila data, základní obchodní model průmyslu by se mohl změnit.

  • Přijetí kyberneticko-fyzikálních modelů jako IoT.
  • Využívání cloudových technologií a big data.
  • Sladění lidí, procesů a technologií pomocí rozhraní HMI.
  • Propojení a integrace v celém dodavatelském řetězci.
4. Perspektivní provoz
Automatizace a HMI jsou klíčem k uspokojení kapacitních potřeb.

Čím více budou řešení v oblasti sdílené mobility běžnější, spotřebitelé budou požadovat větší možnosti modernizace u osobních aut.

  • Předvídání kapacit uprostřed neustálých změn.
  • Proaktivní vylepšování.
  • Zvládání nejistoty.
  • Zisk z kratšího životního cyklu.
5. Řízení rizik, regulací a značky

Existují čtyři rušivé trendy založené na technologii: různorodá mobilita, autonomní řízení, elektrifikace a konektivita.

  • Stahování z trhu bude řízeno technologií.
  • Riziko outsourcingu inteligentního a propojeného vývoje.
  • Vozidla nesoucí mnoho dat a hackování.
  • Předpisy týkající se paliv budou vyžadovat změnu.
6. Poptávka zákazníků povede ke změnám

Prémiová vozidla budou do roku 2020 tvořit 54 % produkce.

  • Výroba špičkových modelů.
  • Výroba na zakázku.
  • Řízení sortimentu produktů.
  • Prediktivní údržba.
7. Připojená vozidla pohánějí inteligentní, jednoduchou logistiku

Trh s automobily ve Spojeném království bude tvořit do roku 2030 hodnotu až 51 miliard liber ročně.

  • Autonomní vozidla a radikální přepracování produktů.
  • Viditelnost od zařízení, přes smart port až po uživatele.
  • Konektivita automobilů a kybernetická bezpečnost.

Čtečky kódů a mobilní teminály pomáhají optimalizovat výkony a efektivitu, zvyšovat produktivitu a snižovat chyby, čímž šetří čas i peníze. Máte zájem zařadit do Vaší výroby zařízení, jež Vám pomůže udržet krok s poptávkou? Náš tým vyškolených a certifikovaných odborníků Vám pomůže s výběrem nejvhodnějšího zařízení přímo pro Vás.

Datascan - systémy automatické identifikace
✖ Zavřít

Poptávka

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů pro potřeby vyřízení záležitostí spojených s mým požadavkem.