Jak snížit chybovost při transfuzích?

S TTR etiketami to zvládnete. Řešení Zebra pro etiketování krevních vaků vám s tím pomůže!
Jak snížit chybovost při transfuzích?

Zebra si získala své jméno díky vysoce spolehlivým řešením v oblasti tisku. Nyní přichází s řešením určeným jak pro primární, tak i sekundární etiketování krevních vaků. Obě řešení splňují náročné požadavky na proces označování krevních vaků etiketami. Potvrzuje tak trvalé úsilí společnosti vyvíjet a dodávat produkty, které umožní zdravotnickým organizacím zvýšit bezpečnost pacientů při krevních transfuzích.

Spolehlivé inovativní řešení

Aplikování etiket s čárovým kódem na krevní vaky pro zajištění jejich sledovatelnosti a usnadnění procesu skladování je osvědčenou metodou snižující riziko chyb při identifikaci. Zároveň přispívá k tomu, že se pacientům vždy dostane optimální péče. Zpracování a následná přeprava krevních vaků vyžaduje, aby materiál etiket zvládl náročné podmínky, kterým jsou krevní vaky vystaveny, zároveň si musí zachovat plnou čitelnost a trvale nabízet kritické informace o jeho obsahu.

GFX | blog | zebra-etikety-krevni-vaky.pngJasná identifikace

Krev je velice cenný léčebný prostředek a díky etiketám na krevní vaky je zajištěna jejich jasná identifikace a přesné sledování. Tím se eliminují ztráty a častá nucená a nákladná likvidace nesprávně či nedostatečně označených krevních vaků. Zároveň se snižuje riziko chyby při samotném procesu krevní transfuze. Pro správné označení krevních vaků je potřeba v různých fázích procesu aplikovat dva různé typy etiket. 

 

Primární etikety pro krevní vaky

Etikety se aplikují přímo na krevní vak výrobcem krevních vaků, přičemž obsahují základní informace k zajištění sledovatelnosti, včetně jména a adresy výrobce, čísla šarže a produktového kódu. Tyto primární etikety se dále využívají i ve zpracovatelských provozech, např. v krevních bankách či přímo v nemocnicích. V praxi to funguje tak, že jakmile je krev odebrána dárci, je nutné krevní vak označit etiketou a čárovým kódem s důležitými informacemi, jako je krevní skupina a číslo dárce. Lepidlo použité na etiketách nesmí nijak ovlivňovat složení krevních produktů nebo je dokonce znehodnotit! Lepidlo používané pro primární etikety pro krevní vaky 8000T bylo schváleno ISEGA a splňuje velmi přísné požadavky normy ISO 3826 pro přímé etiketování krevních vaků.

Sekundární etikety pro krevní vaky

Sekundární etikety se umisťují na primární etikety a tvoří několik prvků sloužících k zajištění zpětné sledovatelnosti krevních vaků. Materiál etiket není schválen k přímé aplikaci na krevní vak a etikety se tak mohou výhradně aplikovat přes jiné etikety.

GFX | blog | zebra-tiskarny.png

Odolnost etiket i v nemocničním prostředí

Termotransferové etikety Zebra a termotiskárny Zebra jsou navrženy tak, aby společně umožnily tisk ostrých, skvěle čitelných a nerozmazaných čárových kódů. Výsledný text i grafika jsou odolné vůči vlhkosti a rozpouštědlům, které se běžně používají v nemocničním prostředí. Je tedy zajištěno, že čárové kódy, text i grafické prvky zůstanou čitelné po celou dobu životnosti krevního vaku.

Kontaktujte nás!

Chcete vědět víc? Kontaktujte naše obchodní oddělení (obchod@datascan.cz+420 545 215 558), náš tým vyškolených odborníků vám poradí.

Datascan - systémy automatické identifikace
✖ Zavřít

Poptávka

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů pro potřeby vyřízení záležitostí spojených s mým požadavkem.