Jaké výhody nabízejí long-range snímače v prostředí velkých skladů?

Díky neustále se rozšiřujícím možnostem, které přináší rozvoj technologií, spolu se stále rostoucími požadavky zákazníků, prochází sklady obdobím nebývalých změn.
Jaké výhody nabízejí long-range snímače v prostředí velkých skladů?

Zákazníci chtějí dostat své zboží co nejrychleji – to se pravděpodobně nikdy nezmění. Aby prodejci dokázali vyhovět těmto požadavkům, a zároveň poskytovat efektivnější služby, musejí restrukturalizovat své sklady a zapojit efektivnější a výkonnější technologii pro urychlení a rozšíření provozních operací.

Podle průzkumů v oblasti skladování je jednou z nejdůležitějších investic vybavení pracovníků technologiemi, jako jsou mobilní terminálysnímače kódů a propojená zařízení (IoT).

Nicméně, s rostoucími požadavky vyžadují sklady nejen vyspělou technologii, která usnadňuje práci a poskytuje viditelnost, ale také větší zásoby, které však zabírají více prostoru. Jako řešení tohoto problému je nyní mnoho skladů přestavováno tak, aby se využíval vertikální prostor, a tím se zvýšila kapacita a snížily celkové náklady na skladovací prostory.

Toto uspořádání ovšem představuje další problém. Vyšší regály ztěžují sběr dat pomocí standardních snímačů kódů s krátkým dosahem. Pokud potřebují pracovníci provádět pravidelné inventury nebo vybírat konkrétní položky z vysokých regálů, je naprosto nezbytné, aby byli vybaveni moderními skenery s dlouhým dosahem (long-range). Tyto LR snímače umožňují skenování položek i na velkou vzdálenost s minimálním úsilím. Tím se urychluje sběr dat a snižují se celkové náklady.

Jaké výhody poskytují long-range snímače oproti tradičním snímačům s krátkým dosahem?

  • Rychlost
Snímání kódů přímo z kabiny vozíku zvyšuje produktivitu pracovníků

Tato technologie umožňuje řidičům vysokozdvižných vozíků skenovat rychle a bezpečně přímo z kabiny, což urychluje sběr dat a zvyšuje celkovou produktivitu. Long-range skenery obvykle dokážou snímat kódy na vzdálenost až 50 stop (15,2 m), a to i když je kód pod několika vrstvami balící fólie. Díky tomu jsou tyto snímače obzvlášť důležité u operací citlivých na čas.

  • Nepřetržitý výkon

Bez ohledu na provozní prostředí, long-range snímače poskytují spolehlivý výkon. Dokonce i ve slabě osvětleném pracovním prostředí se jejich přesnost nesníží. Kromě toho, LR skenery snímají sekvenčně, takže pracovník může zachytit více kódů při jednom zmáčknutí spouště.

  • Odolnost

Ať už jsou podmínky na pracovišti jakékoliv – od běžných teplot po nestandardní teploty, snímače kódů si udrží stabilní výkon. Většina moderních snímačů je zároveň odolná i vůči nárazům a opakovaným pádům.

  • Snižování chyb a intuitivní ovládání

Snímače kódů obecně pomáhají snižovat chyby vznikající při sběru dat. Vertikálně uspořádané sklady však mohou být pro běžné snímače s kratším dosahem problém. Long-range snímače však využívají všesměrovou skenovací technologii, takže není potřeba zaměřovat skener přímo ve směru kódu, což opět snižuje čas při snímání položek. Kombinace všesměrového skenování a dlouhého dosahu usnadňuje práci operátorů ve skladu, jelikož nemusí neustále přejíždět k požadovaným položkám.

  • Snímání nejen vzdálených, ale i blízkých kódů

Long-range snímače však nejsou vhodné jenom pro skenování vzdálených kódů, ale nabízejí vynikající schopnosti také při čtení kódů zblízka. Mohou být tedy efektivně využívány pro snímání na různé vzdálenosti – od několika centimetrů až po nejvyšší police ve skladech. Není tedy potřeba kupovat více různých snímačů, čímž se zlepšuje návratnost investic.

Snímejte kódy pohodlně ze vzdálenosti až 15 m.

Požadavky spotřebitelů se neustále zvyšují, a proto je vyvíjen stále větší tlak na inovativní skladové operace a efektivní uspořádání skladů. Využití sofistikované technologie pro skenování s dlouhým dosahem přináší spolehlivý výkon a zvýšení produktivity a efektivity. To se projeví v nižších nákladech a zároveň vyšším zisku. A díky tomu, že long-range snímače mohou skenovat v různém rozsahu, jejich zapojení eliminuje potřebu dalších zařízení.

Poskytněte vašim pracovníkům možnost rychlé a snadné identifikace položek, ať už se nachází v jakékoliv části skladu. Vyberte si z naší široké nabídky snímačů 1D a 2D kódů a dalšího hardwaru z oblasti automatické identifikace, a zefektivněte své skladové operace. Potřebujete poradit s výběrem správného zařízení? Náš tým vyškolených a certifikovaných odborníků Vám s výběrem pomůže a navrhne nejvhodnější řešení přímo pro Vás.

Datascan - systémy automatické identifikace
✖ Zavřít

Poptávka

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů pro potřeby vyřízení záležitostí spojených s mým požadavkem.