Které náramkové pásky jsou nejodolnější?

Nezávislý test ukázal, že náramky pro pacienty Z-Band Direct a Z-Band UltraSoft od Zebry vyšly v testech jako jasní vítězové. Chcete vědět víc? Tak čtěte!
Které náramkové pásky jsou nejodolnější?

Automatizovaná identifikace pacientů je nezbytným předpokladem pro zajištění ochrany a komfortu pacientů, ale rovněž zachování integrity systému zdravotní péče. Právě náramky pro pacienty jsou velmi důležitou součástí tohoto procesu. Musí být dostatečně odolné, aby zvládly nástrahy velmi rušného nemocničního prostředí i opakované vystavení účinkům hygienických a dezinfekčních prostředků, které mohou ohrozit jejich čitelnost. Bohužel však ne všechny náramkové pásky mají srovnatelnou kvalitu.

Náramkové pásky pro identifikaci pacientů byly podrobeny velmi náročnému testování, při kterém se ověřovala jejich odolnost vůči široké škále látek, mimo jiné isopropyl alkoholu, čistému lihu, vodě a přípravkům pro dezinfekci rukou. Náramky pro pacienty od Zebry jsou navíc testovány nezávislou laboratoří, která měří a porovnává jejich kvalitu i odolnost vůči dezinfekčním prostředkům s konkurenčními produkty.

Tato studie představuje výsledky testů odolnosti, které s náramkovými pásky Z-Band Direct a Z-Band Ultrasoft s pásky předních konkurenčních značek, provedla nezávislá laboratoř. Tyto testy ukázaly, že náramky Zebra Z-Band a Z-Band Ultrasoft jsou odolnější a ve všech sledovaných parametrech předčí své konkurenty při opakované expozici široké škále různých přípravků pro dezinfekci rukou.

Náramkové pásky Z- Band Direct

Náramky Z-Band Direct z polypropylenu (bez obsahu latexu a bezpečné pro magnetickou rezonanci) jsou určené k potisku metodou přímého termálního tisku. Byly skenované až 14 dní po opakovaném vystavení účinkům nadměrného množství přípravku pro dezinfekci rukou a nezávislé testy prokázaly, že tyto náramkové pásky jsou výrazně odolnější než pásky předního konkurenta:

  • 3,5x odolnější proti 3M Avagard
  • 6,75x odolnější proti Ecolab SkinMam
  • 6x odolnější proti dezinfekčním přípravkům Purell Waterless

Náramkové pásky Z-Band UltraSoft

Syntetické náramky UltraSoft od společnosti Zebra, určené k termotisku, jsou bezpečné pro magnetickou rezonanci a neobsahují latex. Nezávislé testy prokázaly, že náramkové pásky Z-Band UltraSoft jsou výrazně odolnější než pásky předního konkurenta:

  • 3x odolnější proti 3M Avagard
  • 2x odolnější proti Ecolab SkinMan
  • 5x odolnější proti dezinfekčním přípravkům Purell Waterless

Jak testy probíhaly?

Zebra Technologies pověřila prováděním testů odolnosti náramkových pásků Z-Band Direct, Z-Band UltraSoft a několika dalších náramků od předního konkurenta nezávislou laboratoř Akron Rubber Development Laboratory (ARDL). Tato nezávislá laboratoř má akreditaci dle A2LA ISO 17025, je schválena FDA jako zkušební laboratoř s certifikací dle ISO 9001:2008 a provedla tzv. slepý test čtyř sad náramkových pásků označených jako A, B, C a D. Tyto pásky byly vystaveny působení následujících prostředků pro dezinfekci rukou: Purell Waterless, 3M Avagard a Ecolab SkinMan. Testy byly navrženy tak, aby změřily počet otěrů, které náramkové pásky zvládnou, než přestanou být skenovatelné (tzn. než se čárový kód na nich stane nečitelným pro standardní čtečku čárových kódů).

Použité vybavení

TISKÁRNY - Náramkové pásky od Zebry byly potištěny tiskárnou Zebra HC100 při rychlosti tisku 2 IPS (palce za vteřinu) a nastavení parametru Darkness na hodnotu 22. Náramky konkurentů byly potištěny tiskárnou Zebra 110Xi4 při rychlosti 2 IPS a nastavení parametru Darkness na hodnotu 22.

PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ STÁLOBAREVNOSTI (CROCKMETER) - K měření odolnosti a trvanlivosti barev (tzv. stálobarevnosti) na náramcích sloužil mechanicky poháněný SDL Atlas Electronic CM-5 AATCC Crockmeter s akrylovým prstem o průměru 16 mm.

SKENER - Během testování se k načítání údajů z náramkových pásků používal ruční digitální skener Zebra DS6707-HC určený pro zdravotnictví.

Postup

Na dobu pěti minut byl do přípravku na dezinfekci rukou ponořen hadřík, který se poté umístil na přístroj pro měření stálobarevnosti s náramkem pro testování. Vždy po 10 dokončených cyklech technik laboratoře přístroj zastavil a provedl zkušební naskenování čárového kódu na náramkovém pásku. Poté zaznamenal počet dokončených cyklů, po kterých bylo ještě načtení čárového kódu z náramku úspěšné.

Výsledky

Laboratoř zjistila, že náramkové pásky společnosti Zebra, tj. Z-Band Direct i Z-Band UltraSoft, jsou podstatně odolnější než náramkové pásky předního konkurenta. Výsledky potvrdily, že při vystavení účinkům dezinfekčního přípravku Purell Waterless Hand Sanitizer vydrží náramkový pásek Z-Band Direct až 120 cyklů, než přestane být skenovatelný. Náramkový pásek Z-Band UltraSoft takto vydrží až 100 cyklů. Tyto výsledky hrubě kontrastovaly s náramkovými pásky předního konkurenta, jež vydržely pouhých 20 cyklů. Poté už přestaly být skenovatelné.

GFX | blog | testovani-naramku.jpg     

Na kvalitě záleží

Společnost Zebra si klade za cíl nabízet nemocnicím náramkové pásky, které budou splňovat i ty nejvyšší normy v oblasti odolnosti potisku, schopnosti načíst čárový kód a komfortu pro pacienty. Náramky Z-Band Direct a Z-Band UltraSoft jsou k dispozici ve velikostech pro dospělé pacienty, dětské pacienty a v neposlední řadě i kojence.

Zebra Technologies je světovým leaderem v technologiích pro tisk čárových kódů, RFID a ID průkazů, včetně systémů instalovaných ve zdravotnických zařízeních, sloužících k etiketování, tisku předpisů, potisku náramkových pásků pro pacienty, správě zásob, zabezpečení a identifikaci zaměstnanců. Spolu se svými partnery nabízí svým klientům bohaté zkušenosti, vysokou odbornost v daném průmyslovém odvětví a specializované produkty, které jsou nezbytným předpokladem pro úspěšný provoz nemocničních a zdravotnických zařízení. Zebra je také leaderem ve vývoji standardů a aktivně se účastní iniciativ asociací věnujících se vědám o životě ve snaze plnit neustále se měnící požadavky zákazníků.

Chcete prodiskutovat řešení pro vaši nemocnici? Neváhejte se obrátit na naše obchodní oddělení na telefonním čísle +420 545 215 558 nebo prostřednictvím e-mailu obchod@datascan.cz.

Datascan - systémy automatické identifikace
✖ Zavřít

Poptávka

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů pro potřeby vyřízení záležitostí spojených s mým požadavkem.