Používejte identifikační náramky pro zdravotnictví a zajistěte lepší kvalitu péče o pacienty

Finanční udržitelnost, digitální transformace, dodržování právních norem … To jsou horká témata spolupráce zdravotnických zařízení se stakeholdery jako jsou poskytovatelé technologií, dodavatelé či vláda ve snaze zajistit udržitelné a efektivní zdravotnické služby. Jeden z hlavních faktorů však vždy představuje kvalita péče o pacienty.
Používejte identifikační náramky pro zdravotnictví a zajistěte lepší kvalitu péče o pacienty

Prvním klíčovým krokem pro poskytování optimální péče je pozitivní identifikace pacientů. Zdravotnická zařízení musí zajistit, aby byl správný pacient přepraven na správné místo ve správný čas, aby se mu dostalo správné léčby a celý proces léčby byl plně zdokumentován. Nejjednodušší a pravděpodobně nejefektivnější způsob, jak toho dosáhnout, je použití identifikačních náramků.

Jak mohou identifikační náramky vylepšit kvalitu péče o pacienty?

Identifikační náramky s jedinečným čárovým kódem, které dostanou pacienti při příjmu do nemocnice, zpřístupňují zdravotníkům důležité údaje o pacientech – jako jméno, datum narození, předchozí zdravotní stav, alergie apod. Tento čárový kód mohou pracovníci naskenovat pomocí mobilních terminálů během:

Obchůzky zdravotníků kolem lůžek

Pracovníci vybavení mobilním zařízením se skenerem mohou ze zdravotnických identifikačních náramků rychle získat v reálném čase všechny osobní údaje pacientů uvedené při příjmu i starší zdravotní záznamy. Tím se automaticky snižuje objem papírování, usnadňuje se komunikace a spolupráce během péče o pacienty a v případě potřeby (např. při zhoršení zdravotního stavu pacienta) mohou pracovníci podniknout rychlou akci.

Přepravy pacienta

Snímání čárových kódů z identifikačních náramků zlepšuje kvalitu a bezpečnost zdravotnických služeb. Díky tomu se rovněž zkracuje čekání pacientů a zvyšuje se produktivita pracovníků. Pokud je potřeba pacienta přepravit na jiné oddělení nebo do jiného zdravotnického zařízení, naskenování zdravotnického identifikačního náramku při vyzvednutí pacienta urychlí ověření jeho totožnosti. Další naskenování kódu když je pacient dopraven do cílového místa umožňuje nemocnicím spolehlivě sledovat pohyby pacientů v reálném čase.

Podávání léčiv

Identifikační náramky jsou klíčovým nástrojem pro zajištění toho, aby pacient dostával správné léky ve správný čas a aby bylo při léčbě využito vhodné vybavení, ať už u lůžka nebo během operace. Zdravotnické čárové kódy pomáhají také při řízení zásob, kdy umožňují sledování stavu zásob a jejich případné doobjednání.

Díky identifikačním náramkům mají pracovníci okamžitý přístup k důležitým údajům o pacientech.

Moderní technologie

Použití moderních technologií však může jít i daleko nad rámec aplikací zaměřených na pacienta. Existuje mnoho případů, kdy se stejné technologie používané ve výše uvedených příkladech využívají také k digitalizaci či zefektivnění oblastí jako:

  • sledování majetku
  • identifikace produktů
  • zjišťování polohy personálu
  • centralizované nákupy

Spolu se správným softwarem zajišťují identifikační náramkymobilní terminálysnímače kódů a tiskárny etiket dodržování předpisů, zefektivnění nakládání s majetkem i zásobami, snížení chyb a úspory nákladů ve zdravotnických zařízeních. Největší prioritou však stále zůstává zlepšující se kvalita péče o pacienty, jejímž základem je právě využití identifikačních náramků. Naše nabídka zahrnuje nejen hardware pro automatickou identifikaci, ale také spotřební materiál vhodný pro zdravotnictví.

Vyberte si z naší nabídky, případně kontaktujte naše obchodní oddělení. Náš tým vyškolených a certifikovaných odborníků vám navrhne řešení podle vašich konkrétních požadavků.

Datascan - systémy automatické identifikace
✖ Zavřít

Poptávka

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů pro potřeby vyřízení záležitostí spojených s mým požadavkem.