Proč byste měli v náročných podmínkách využívat vysoce odolná zařízení a 2D technologii?

V rušném prostředí, jaké bývá například v distribučních centrech, skladech nebo výrobních závodech, musí technologie čelit náročnému zacházení. Pády z vysokých regálů, neopatrné odkládání, přejetí vysokozdvižným vozíkem, vystavení vodě, extrémní teploty atp. – s tím vším se musí skenery či mobilní terminály ve skladu potýkat.
Proč byste měli v náročných podmínkách využívat vysoce odolná zařízení a 2D technologii?
Není tedy divu, že se tato zařízení rozbíjí. To ovšem představuje problém, protože ve skladu nebo výrobním závodě najdeme jen těžko proces, který nevyžaduje rychlé a spolehlivé zachycení dat. Kdykoliv pracovník hledá funkční zařízení, ztrácí čas.

Tento problém vzniká především proto, že pracovníci jsou neustále pod tlakem, musí stihnout více práce za méně času, a tak nemohou se svými přístroji zacházet jako v rukavičkách. Pro místa, kde není možné zabránit neopatrnému zacházení, jsou naštěstí k dispozici vysoce odolná zařízení – snímače kódů i mobilní terminály. Tato zařízení vydrží pády z výšky, odolají prašnému prostředí, vodě i extrémním teplotám. Navíc disponují dlouhotrvající baterií, která umožňuje spolehlivý provoz po celou směnu. Dostupné jsou také snímače s rozšířeným rozsahem skenování, které dokáží zachytit kódy jak z blízka, tak ze vzdálenosti až několika desítek metrů. Díky tomu mohou pracovníci s jediným zařízením plnit úkoly, které by jinak vyžadovaly využití několika různých modelů.

Náročným podmínkám musí čelit nejen snímače, ale také kódy…
Pracovníci jsou neustále pod tlakem, aby stihli více práce za méně času.

Laserové nebo lineární 1D snímače byly široce nasazovány od 80. let a doposud dominují mezi používanými ručními zařízeními. Avšak způsob, jakým tyto skenery sbírají data není obzvlášť účinný. Využívají laserové paprsky nebo LED osvětlení, které se buď odráží od bílých mezer v kódu nebo je absorbováno černými čarami, díky čemuž je skener schopen dešifrovat kód a data v něm uložená. Přestože je to rychlý a spolehlivý způsob snímání kódů, pokud jsou kódy slabé nebo poškozené, mohou světlo odrážet špatně a kód nebude správně načten. Nesprávné načtení pak musí být napraveno ručním zadáním dat, které je časově náročné a náchylné k chybám. Když zvážíte, kolik kódů musíte ručně zadat jen ve vaší prodejně, představte si, kolik takových kódů se nachází ve skladu obsahujícím miliony položek. A kolik času tedy pracovníci ztrácí.

I pro tento problém existuje řešení

Jedním ze způsobů, jak snížit počet nesprávně načtených kódů, a tak zvýšit produktivitu, je přejít na 2D technologii skenování2D snímače využívají kameru, která pořizuje snímek čárového kódu. V kombinaci s výkonným dekódovacím softwarem nepotřebuje tento snímač dokonalý kód, ale poradí s téměř jakýmkoliv kódem – ať už slabým, opotřebovaným, roztrženým nebo jinak poškozeným. Tato zařízení jsou schopná číst nejen 2D kódy, ale i 1D či GS1, včetně kódů s vysokou hustotou. Nemusíte tedy přemýšlet, jaké kódy jsou na jednotlivých položkách použity. Další výhodou 2D snímačů je, že dokáží zachytit data z jakéhokoliv úhlu. Pracovníci tak nemusí ztrácet čas zaměřováním kódu – stačí jednoduše namířit skener v přibližném směru. To umožňuje rychlejší a intuitivnější práci.

V prostředí velkých skladů či výrobních závodů se pracovníci potřebují spoléhat na technologii, která vydrží i náročné podmínky. 2D technologie, spolu s nezastavitelným výkonem, který přinášejí vysoce odolná zařízení, poskytují mimořádnou efektivitu i v těch nejnáročnějších podmínkách. Z naší nabídky si jistě vyberete snímač kódů nebo mobilní terminál, který bude vyhovovat Vašim konkrétním požadavkům a podmínkám.

Potřebujete poradit s výběrem? Náš tým vyškolených a certifikovaných odborníků Vám rád zodpoví na jakékoliv otázky z dané problematiky a navrhne nejvhodnější řešení přímo pro Vás.

Datascan - systémy automatické identifikace
✖ Zavřít

Poptávka

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů pro potřeby vyřízení záležitostí spojených s mým požadavkem.