Proč se vyplatí modernizovat POS systémy?

I přes exponenciální nárůst elektronického obchodu mnoho zákazníků stále upřednostňuje nákupy v kamenných prodejnách. Zákazníci však očekávají, že i v kamenných prodejnách se jim dostanou výhody jako personalizovaná nabídka, snadná navigace a rychlé a bezproblémové odbavení u pokladen. Maloobchodníci, kteří dokáží ve svých prodejnách nabídnout některé z výhod elektronických obchodů, mají navrch.
Proč se vyplatí modernizovat POS systémy?

Fyzické prodejny mohou díky přímé interakci nakupujících s prodejcem představovat strategickou výhodu. Maloobchodníci však musí modernizovat svoji infrastrukturu, aby se mohli lépe přizpůsobit neustálým změnám v tomto odvětví. Investice do vybavení prodejny umožňuje rozšíření možností nákupů a POS systémy (point-of-sale), přičemž mají vliv na angažovanost zákazníků. Optimalizace prodejen tak bude pro prodejce v nadcházející době představovat zásadní záležitost.

Usnadněte průběh odbavení u pokladen

Jednou z klíčových záležitostí pro zlepšení celkové zkušenosti zákazníků při nákupu v prodejně je usnadnění průběhu odbavení u pokladen. Zde má prodejce poslední šanci zanechat dobrý dojem, ať už se jedná o odbavení prodavačem u klasické pokladny nebo odbavení u samoobslužných pokladen. Jakékoliv čekání, frustrace nebo nadbytečná námaha mohou způsobit, že zákazník odejde s prázdnýma rukama a raději nakoupí jinde. To může být vinou obtížně čitelných čárových kódů nebo neefektivních skenerů. Kódy jsou často pomačkané, rozmazané či roztržené, a vypořádání se s každým takovýmto kódem přispívá ke zvětšování front u pokladen a je stresující jak pro zákazníky, tak pracovníky u pokladen. Vše výše popsané se dá snadno vyřešit modernizací POS systému.

Kvalitní snímače přispívají k větší spokojenosti zákazníků i zaměstnanců.

Kvalitní snímače přispívají k větší spokojenosti zákazníků i zaměstnanců.

Modernizace POS systémů a infrastruktury je proto aktuální tématem. Moderní skenovací systémy u pokladen snižují nároky na pracovníky a zároveň urychlují odbavení a tím pomáhají zkrátit fronty v prodejnách. Z pohledu technologie znamená modernizace POS systémů přechod od starších laserových skenerů na moderní 2D imagery fungující na principu kamery. A to včetně výměny prezentačních skenerů za sofistikované bioptické skenery využívané v prostředí s velkým objeme skenování.

Tyto moderní 2D imagery obsahují pokročilou technologii umožňující ultra rychlé skenování a téměř okamžité zachycení kódů. Navíc dokáží skenovat kódy i z mobilních telefonů nebo věrnostních karet, a tak umožňují maloobchodníkům integrovat online kampaně a věrnostní programy s nákupy v kamenné prodejně. Zároveň zvyšují přesnost, snižují ztráty z nenaskenovaných položek a zlepšují celkovou spokojenost zákazníků. Tyto 2D snímače dokáží přečíst nejen běžné kódy, ale i kódy Digimarc nebo také průkazy totožnosti. Tím usnadňují plnění neustále se zvyšujících požadavků zákazníků a snižují překážky vznikající u pokladen.

Výhody pro zákazníky i zaměstnance

Nejnovější technologie pro skenování kódů zlepšují nejen zkušenosti zákazníků, ale také spokojenost pracovníků u pokladen. Možnost efektivního snímání jakýchkoliv položek pomáhá snížit stres a zabraňuje vzniku syndromu RSI (poškození z opakovaného namáhání). Pokladník se také může více věnovat zákazníkům a konverzovat s nimi, což podporuje loajalitu a posiluje pozitivní zážitek při nákupu.

Pokud chcete, aby byli vaši zákaznici spokojení, musíte vytvořit pozitivní a bezproblémovou zkušenost v rámci celého nákupního procesu – jak v obchodě, tak online. Vylepšete kvalitu nabízeného zboží a služeb, cenovou politiku, zajistěte dostupnost zboží a nakonec umožněte okamžité zaplacení. Tím zabráníte netrpělivým zákazníkům, aby opustili váš obchod a nakoupili jinde. Ať už si tedy vaši zákazníci zvolí samoobslužnou pokladnu nebo klasickou pokladnu s prodavačem, průběh odbavení a placení by měl být vždy hladký a efektivní.

Vybavte vaše POS systémy vyspělými 2D snímači a podpořte zážitek z nakupování ve vaší prodejně.  V naší nabídce naleznete široký výběr jak ručních skenerů, tak prezentačních snímačů.

Nevíte si rady s výběrem správného zařízení? Náš tým vyškolených a certifikovaných odborníků vám navrhne vhodné řešení podle vašich specifických požadavků.

 

--------------

Tematická specifikace článku: POS systémy, point of sale systém, zefektivnění point of sale.

Datascan - systémy automatické identifikace
✖ Zavřít

Poptávka

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů pro potřeby vyřízení záležitostí spojených s mým požadavkem.