Vytvořte jakýkoli typ 2palcového štítku s jedinou tiskárnou

V poslední době, především díky nekonečným digitálním datům, je hodnota dobrého značení velmi podceňována. Štítky udržují organizované nejen jednotlivce, ale i firmy. Jsou rovněž jedním z nejcennějších zdrojů informací, které dnes máme. Dokonce i digitální datové systémy získávají informace v mnoha případech z etiket.
Vytvořte jakýkoli typ 2palcového štítku s jedinou tiskárnou

Bez označování by to nešlo

Aktuální ceny produktů, dostupnost, expirace a informace o složení jsou odvozeny z etiket. Umístění balíku nebo důkazu je sledováno prostřednictvím štítku na daném předmětu, stejně jako umístění lékařského vybavení či dokonce pacientů (náramky jsou jen štítky v jiné podobě). Stav krevního vzorku odeslaného do laboratoře k testování, přísady i potenciální alergeny v předem připravených potravinách nebo obsah lahví na předpis jsou sdíleny prostřednictvím štítků.

Bez štítků bychom žili v době temna. Nevšímali bychom si toho, co konzumujeme, kolik věci stojí a kdy vyprší platnost produktů. Neměli bychom žádný směr, kde hledat předměty, protože by nebylo nic označeno – místnost, ulička, police, předmět. Ať už bychom hledali vzorek krve, krabičku těstovin nebo konkrétní lahvičku na pilulky. Nebylo by možné také zjistit, kdy a kde byl balík v přepravě. Bez přesných štítků bychom nebyli schopni porovnat dané krevní produkty s dárci nebo příjemci či sledovat, které důkazy podporují který případ.

Ve skutečnosti by „vlastnictví“ bylo obtížné dešifrovat v jakékoli situaci – ať už v maloobchodě, ve zdravotnictví, ve státní správě nebo v osobním prostředí. Dobrému štítku, a tedy i kvalitní tiskárně štítků, je třeba přiřadit větší hodnotu. Ztráta možností označování by se pak v mnoha případech mohla ukázat stejně katastrofální jako například masový výpadek internetu.

Co dělá tiskárnu „dobrou“?

Dá se předpokládat, že všechny tiskárny etiket a štítků jsou stvořeny stejně, zvláště při srovnání „standardních“ 2palcových tiskáren. Ale není tomu tak. Každý štítek je jedinečný svým účelem a výrobním mechanismem. Typ 2palcového štítku tisknutý na lahvičky v lékárnách není stejný jako typ 2palcového štítku, který zdravotníci potřebují pro záznamy o pacientech. Jiná tiskárna bude zase vhodná k vytvoření náramků s ID pacienta.

To však neznamená, že pro každou specifickou situaci je nutné vlastnit speciální tiskárnu. Ve skutečnosti nejlepším způsobem, jak generovat štítky pro více aplikací, je použít malou stolní tiskárnu umožňující rychle vyměnit média, když potřebujete přejít z tisku jednoho typu štítku na druhý. A to ať už potřebujete etikety s čárovým kódem, náramky pro pacienty či dokonce RFID štítky.

Pro tyto případy Zebra vyvinula speciální 2palcové stolní tiskárny ZD411 a ZD611, které jsou dostupné ve variantách Direct Thermal, Thermal Transfer, Healthcare, RFID a Linerless. Reagují tak na různé potřeby v různých prostředích a odvětvích:

GFX | blog | 2palcove-stolni-tiskarny-etiket-zebra-2.pngZDRAVOTNICTVÍ – zdravotníci potřebují tiskárnu, která zvyšuje přesnost snímání dat na štítcích, snižuje celkové provozní náklady a zvyšuje péči o pacienty během odbavení nebo u lůžka, dále v laboratoři, lékárně a během administrativního nebo fakturačního procesu.

MALOOBCHOD – pracovníci potřebují tiskárnu, která pomůže zvýšit prodej, zajistit dodržování předpisů a zvýšit spokojenost zákazníků pomocí přesných štítků na regálech a etiket na zboží, rychlého snížení cen či jednoduchého sledování zásob a přepravek.

POHOSTINSTVÍ – zde je žádoucí zajištění lepších zážitků hostů a zvýšení zákaznického servisu a loajality, ať už prostřednictvím prodeje vstupenek, správného označování potravin nebo přístupových náramků.

VEŘEJNÁ BEZPEČNOST A TRESTNÍ SOUDNICTVÍ – pracovníci zde potřebují způsob, jak efektivně spravovat důkazy a soubory případů prostřednictvím přesných, vždy čitelných štítků, které lze vytisknout téměř kdekoli.

Co však mají tato odlišná prostředí společného? Každý sektor musí být schopen tisknout štítky konzistentně a bez přerušení, a k tomu je zapotřebí vlastnit kvalitní tiskárnu etiket.

S tiskárnami ZD411 a ZD611 získáte vy a váš tým stolní tiskárny s dlouhou životností, které spolehlivě vytisknou téměř jakýkoli typ malých štítků nebo náramků. Vaše firma pak bude fungovat hladce, vaši zaměstnanci budou informováni (a bez zbytečného stresu) a vaši zákazníci (případně pacienti) spokojeni.

A v čem jsou tyto stolní tiskárny etiket tak výjimečné?

  1. Jsou malé – na délku a šířku nezabere více než typický bochník chleba a váží přibližně stejně jako průměrný notebook. Díky tomu jsou ideální do malých pracovních prostor. Vzhledem k tomu, že mají vyjímatelnou baterii, je lze snadno přepravovat z jedné pracovní stanice na další, případně na vozíku mezi pokoji pacientů.
  2. Jsou rychlejší než většina kompaktních tiskáren štítků – je tedy možné s nimi vytvořit více štítků za kratší dobu. Pro srovnání ZD411 je o 20 % rychlejší než ZD410, ZD611 je o 33 % rychlejší než TLP2824 Plus. Jejich používání je tedy daleko efektivnější.
  3. Pracovníci jsou schopni tiskárny nastavit, používat a spravovat, i když nejsou příliš technicky zdatní – k dispozici mají mobilní aplikaci, kterou si mohou stáhnout do svého zařízení se systémem Android nebo iOS, aby zvládli nastavení tiskárny. Aplikace se připojí k ZD411 nebo ZD611 pomocí Bluetooth Low Energy (BLE) 5 a poté je krok za krokem provede procesem konfigurace párování. Jakmile jsou online, uživatelé se mohou pomocí pěti ikon LED na rozhraní podívat, zda jsou tiskárny v provozu a zda je nutná případná údržba, jako je např. doplňování médií. K dispozici je také nové třítlačítkové uživatelské rozhraní oproti tradičnímu jednotlačítkovému, které je běžné u jiných stolních tiskáren. Pracovníci v první linii se tedy nebudou muset tolik spoléhat na IT při instalaci a správě každé tiskárny, kterou si organizace zakoupí.GFX | blog | stolni-tiskarna-etiket-zebra-zd611-hc.png
  4. Tiskárny je možné spravovat vzdáleně – se softwarovou sadou Print DNA je snadné se vzdáleně připojit ke kontrole nebo posílení zabezpečení, diagnostikovat problémy, na které pracovníci v první linii nedokážou přijít, nebo upgradovat funkce tiskárny pro podporu nových aplikací.
  5. Bezdrátovou konektivitu lze v případě potřeby upgradovat – tiskárny ZD411ZD611 jsou standardně vybaveny porty USB2.0 a USB Host, lze je však upgradovat na připojení Wi-Fi 802.11 ac nebo Bluetooth 4.1 (duální rádiové připojení). Stačí otevřít dvířka bezdrátového přístupu umístěná na spodní straně tiskárny a provést tři jednoduché instalační kroky k dokončení upgradu v terénu.
  6. Více tisku, řezání a odlupování než kdy jindy – zařízení disponují novou odlupovačkou a řezačkou, což v případě potřeby umožňuje vyrábět štítky o délce menší než půl palce.
  7. Možnost generovat štítky s časovým razítkem, jako jsou štítky používané na potravinářských produktech, s dokonalou přesností - tyto kompaktní tiskárny mají zabudované hodiny reálného času a zároveň nabízejí dostatek paměti. Je tedy možné ukládat všechna loga společností a produktů, návrhy etiket a datové body potřebné pro generování různých typů štítků.
  8. Firmy se po mnoho let nebudou muset starat o pořízení nových tiskáren, půjde o jednorázovou investiciZD411 a ZD611 mají výjimečně dlouhou životnost s nízkými požadavky na údržbu, což přináší vysokou návratnost investice.
  9. Bezpečnost nade vše díky sadě nástrojů PrintSecure – tiskárny jsou bodem zranitelnosti pro mnoho organizací, dokonce i pro malé podniky, protože jsou připojeny k obchodním systémům plným citlivých dat, včetně informací o zákaznících či pacientech, zásobách a cenách. Musí být uzamčeny stejně jako jakýkoli jiný technologický systém, včetně mobilních zařízení. Neustále vylepšované nástroje PrintSecure jsou navržené tak, aby pomohly rychle posoudit potenciální zranitelnosti, blokovat neoprávněný přístup a kontrolovat výměnu dat.

Kvalitní tiskárny k podnikání prostě patří

Zkuste vydržet den nebo alespoň hodinu bez použití vysoce kvalitní tiskárny k vytvoření štítku. Podívejte se, co se stane a co se nestane. Není pochyb o tom, že podnikání je na tiskárnách závislé stejně jako na mobilních počítačích, skenerech, čtečkách RFID nebo jakékoli jiné technologii, která se ve firmách používá k automatizaci pracovních postupů a zlepšení přesnosti úkolů.

Vyzkoušejte stolní tiskárnu etiket ZD411 nebo ZD611 spolu s dalšími tiskárnami, které dnes používáte nebo které zvažujete pořídit. Všimněte si, která z nich umožňuje pracovníkům rychle vytisknout vysoce kvalitní štítky a která je znervózňuje.

Změřte rovněž dopad každé tiskárny na IT týmy – kolik požadavků na helpdesk bylo odesláno pro každou tiskárnu a jak dlouho trvá vyřešení daného problému. Každá sekunda strávená voláním někoho jiného o pomoc, hledáním pokynů nebo jiným trápením se s tiskárnou je ztracenou sekundou při činnostech generujících příjmy, ochrany zisku, případně i záchrany životů. Stejně tak musí mít pracovníci IT možnost dostat se do tiskárny, zjistit, co se děje, provést opravu (je-li potřeba) a pak pokračovat. Udržení jedné tiskárny v provozu by nemělo být zdlouhavým procesem.

Malá změna, velké zlepšení

Proveďte průzkum schopností svých současných tiskáren – promluvte si se svými zaměstnanci, spusťte diagnostiku výkonu a sami si projděte skutečné pracovní postupy závislé na štítcích během období špičky ve vaší společnosti. Podívejte se, co může fungovat lépe.

Ano, vyžaduje to čas i úsilí. Vašim pracovníkům to však z dlouhodobého hlediska ušetří mnohem více času, což prospěje vašemu podnikání tím, že zvýší dostupnost pracovníků pro úkoly generující příjmy a služby zákazníkům. Pokud si uděláte čas na nalezení správné tiskárny štítků, pomůže vám to také vydávat lístky, zpracovávat vzorky, zaznamenávat důkazy či nechat vyrobit jídlo a uložit ho do regálů rychleji než kdy předtím. A to je to, co opravdu chcete.

Chcete-li si více promluvit o tom, jakou roli aktuálně hraje tiskárna štítků ve vašem podnikání a jak byste mohli zlepšit její výkon upgradem na správnou tiskárnu, můžete nás kontaktovat prostřednictvím e-mailu (obchod@datascan.cz), případně telefonu (+420 545 215 558). Poradíme vám, jaké malé změny můžete provést, abyste dosáhli velkých vylepšení v procesech řízených etiketami.

Datascan - systémy automatické identifikace
✖ Zavřít

Poptávka

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů pro potřeby vyřízení záležitostí spojených s mým požadavkem.